Wijkinspecteur

Created with Sketch.

De dienst Wijkwerking vormt de basis van de politiezorg. De wijkinspecteurs proberen in de verschillende wijken te zorgen voor orde, rust en veiligheid. Zij zijn het gezicht en aanspreekpunt voor de bewoners. De wijkinspecteurs willen hiervoor zorgen door zoveel mogelijk in de verschillende wijken aanwezig te zijn en er toezicht te houden. In iedere gemeente van onze politiezone is er een wijkcommissariaat aanwezig.

Inspecteur politioneel onthaal

Created with Sketch.

De dienst Onthaal vangt de burgers op en staat burgers te woord die zich in persoon, telefonisch of schriftelijk tot onze politiediensten wenden. Je kan bij deze collega's terecht voor aangifte van verlies en/of diefstal, fietsdiefstal, vandalisme, gevonden voorwerpen,...

Traject

Created with Sketch.

De aanwervingsprocedure bestaat uit drie fases

  1. In eerste instantie dien je de generieke selectie te doorlopen (cognitievevaardigheidsproef, sportproef, persoonlijkheidsproef, medische geschiktheidsproef, deliberatiecommissie en moraliteitscommissie).
  2. Als je geslaagd bent voor deze generieke selectie, word je opgenomen in een werfreserve. Op dat moment kan je solliciteren voor de gewenste functie binnen onze politiezone (wijkinspecteur en/of inspecteur politioneel onthaal).
  3. Als laatste stap dien je nog op sollicitatiegesprek te komen in onze politiezone en als wij jou selecteren voor de functie, kan je vervolgens starten aan de basisopleiding tot inspecteur.

Nadat je deze betaalde opleiding van 1 jaar succesvol hebt doorlopen, kan je starten aan jouw droomjob binnen onze politiezone!

Interesse?

Created with Sketch.

Heb je interesse in één van deze functies? Neem dan contact op met onze personeelsverantwoordelijke via mail of telefonisch op het nummer 09 244 25 22.


We kijken er naar uit om jou te ontmoeten!